Engielski - Forum językowe dla żądnych wiedzy Strona Główna Engielski - Forum językowe dla żądnych wiedzy
Najlepsze forum języka angielskiego, język angielski podstawy; anglomaniacy, czyli angielski online

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Język angielski

Poprzedni temat :: Następny temat
Krótkie opowiadanie. Może ktoś sprawdzić? pilne!!!
Autor Wiadomość
Martyna 1995 
Obserwator

Wysłany: 2010-02-06, 21:11   Krótkie opowiadanie. Może ktoś sprawdzić? pilne!!!

Napisałam opowiadanie o bezludnej wyspie. Wydaje mi się, że są jakieś błędy. :( Nie jestem pewna czy użyłam dobrych czasów.

po polsku...

Leciałam samolotem do Australii. Była straszna burza i samolot rozbił się w rejonie Oceanu Indyjskiego. Tylko ja przeżyłam. Jestem na małej wyspie. Jestem tu od dziewięciu dni. Zbadałam już wyspę. Najgorsze jest to, że nie ma tu nikogo. Wyspa jest otacza ze wszystkich stron wodą. Nie wiem czy ktokolwiek będzie mnie szukać. Boję się co będzie dalej. Dziś zbudowałam chatę, by w niej mieszkać. Chcę opuścić wyspę więc zaczynam budować tratwę. Wtedy stąd odpłynę.

po angielsku..

I flew by plane to Australia. There was terrible storm and the plane crashed in the Indian Ocean. I were the only survivor. I'm staying on a small island. I'm staying here to nine days. I have already explored the island. The worst thing is that, there is no one. Island surrounds on all sides by water. I don't know if anyone will find me. I afraid of what would happen next. Today, I have built a hut to live in. I want to leave the island so I'm starting to build a raft. Then I am going to sail away from here.

Czy może ktoś sprawdzić czy to jest dobrze?
proszę...
Mile widziane własne dopiski. :)
Będę bardzo wdzięczna
Ostatnio zmieniony przez Martyna 1995 2010-02-07, 12:23, w całości zmieniany 8 razy  

Odpowiedz do tematu